9th Class English Short Questions Chapter No 10 Drug Addiction

9th Class English Short Questions Chapter No 10 Drug Addiction



9th Class English Short Questions Chapter No 10 Drug Addiction

Dear Students, If You are looking 9th Class English Chapter No 10 Drug Addiction with Answers in pdf? Here are 9th Class English Short Questions Answers Unit No 9 (Drug Addiction) are given below with simple detail.



9th Class English Notes Short Questions Answers

These English Short Questions for 9th Class are prepared with simple so, 9th Class English Students Easily learn in their mind. These 9th Class English Notes are very important to annual exam. Drug Addiction lesson is about bad habits of drugs in society.     


These English Notes Drug Addiction Short Questions Answers for all Punjab Boards Students. Our mission only to grow our  educational system in every field. These English notes are very helpful to the exam point.24ilm offered best and fresh notes according to Punjab Text Board Syllabus , carefully read these English Notes are given with to the point Answers.       


Unit No 10. Drug Addiction

1. Are drug addicts aware of the dangers of drugs?

Ans. The drug addicts are usually aware of the dangers of drugs but they are helpless as they are totally dependent on drugs.


2. What are the effects of drug addiction?

Ans. Drug addiction causes health, social and financial problems.


3. Which environmental factors are responsible for drug addiction?

Ans. Environmental factors are those factors that are found in the surroundings. Bad company, drug pushers and domestic problems are the major environmental factors which are responsible for drug addiction.


4. What treatment is available at rehabilitation centers for drug victims?

Ans. Complete medical support and guidance are available at the rehabilitation centers for drug addicts.


5. Why do you understand by the term “counselling”?

Ans. The term ‘counselling’ means ‘taking advice’. It conveys the sense that the patient should seek the doctor’s advice regularly.


6. What are the causes of drug addiction?

Ans. Genetic factors, home conditions, psychological issues, social circumstances and bad fellows cause drug addiction.


7. What important role do rehabilitation centers play to control drug addiction?

Ans. Rehabilitation centers cure the drug addicts. They keep an eye on the victims and guide them properly.


8. What is the role of counselling in preventing drug addiction?

Ans. Counselling is very important for the treatment of the drug addicts. It should be continued even after the patient is cured. It proves the patient’s return to the disease again.


9. Why do families feel reluctant to take the drug victims to drug rehabilitation centers?

Ans. The drug addicts cause disgrace to their families. Therefore, the families do not take the drug victims to the rehabilitation centers. They fear that people might know about them.


10. What are the responsibilities of the families to ensure complete recovery of such

patients?

Ans. They should take the drug victims to the rehabilitation centers. Then after their recovery, they should keep an eye on them. They should also continue to seek the doctors’ advice in this regard.



9th Class English Short Questions Answers Pdf 

Students also read and download 9th Class English Short Questions Answers in pdf .These 9th Class English Short Questions The Drug Addiction are taken from Punjab text book board exercise.



 Chapter No.11): Noise in the Environment 

These English Notes Drug Addiction Short Questions Answers for all Punjab Boards Students. Our mission only to grow our  educational system in every field. These English notes are very helpful to the exam point.24ilm offered best and fresh notes according to Punjab Text Board Syllabus , carefully read these English Notes are given with to the point Answers. 


24ilm provides best fresh Matric 9th Class All Subjects Notes  , Guess Paper in English and Urdu Medium in pdf. Any help about 9th Class, then comment us.

6 thoughts on “9th Class English Short Questions Chapter No 10 Drug Addiction

  • April 19, 2021 at 3:52 pm
    Permalink

    There have been numerous new natural medications endorsed by the FDA to regard psoriasis since 2003 as one illustration of a swelled medication value that most lower pay individuals can't gain admittance to on the grounds that Medicaid and Medicare will not compensation for them because of the soaring costs.buy oxycodone online

    Reply
  • May 3, 2021 at 2:33 pm
    Permalink

    One of the biggest questions about drug rehab is how successful is it? How effective is Detox treatment cost? The success of drug rehab does not rely solely on whether someone quits doing drugs or not. On the contrary, drug rehab becomes successful when people are able to return back to their home life and function at their work, in their home, and within the community without diverting back to a lifestyle of drugs

    Reply
  • May 3, 2021 at 2:33 pm
    Permalink

    Drug abuse or substance abuse is a widespread issue. Although popular culture has created certain stereotypes for the Cocaine Addiction treatment Cost abuser, all are susceptible to drug addiction. The intensity of addiction, the type of substance abused and the effects may vary based on the genetic makeup of the individual among other environmental factors. It is heartening to note that drug addiction is treatable. This treatment process is also called drug rehabilitation.

    Reply
  • May 3, 2021 at 2:33 pm
    Permalink

    A cost of Cocaine rehab center is an important part of our community. It is a symbol of our resolve to overcome our pain and torment through hard work and perseverance. This pain and torment is normally a result of drug abuse, which often leads us into a tumultuous and unhappy life. You cannot let drug abuse get the best of you. You must rise up to the occasion and become the man or woman everyone in society expects you to be.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *